Κλείσε το παράθυρο

Το καλάθι μου

{{ order.total_quantity }} Προϊόν Προϊόντα

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Κλείσε το παράθυρο
{{key}} / {{value}}
Κωδικός: {{ item.code }}
{{item.total_price}} Τελική Τιμή: {{item.total_discounted_price}}
Σύνολο {{order.final_cost}}
ESPA banner
Τηλεφωνικό Κέντρο
Καταστήματα για την προώθηση του πολιτισμού
Για παραγγελίες άνω των 39€ (έως 3 κιλά)
Δωρεάν αποστολή
Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση των βιβλίων της Μαρί
Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση των βιβλίων της Μαρίνας Πλούμπη
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 11:00

Τα βιβλίοπωλεία Κλαψινάκης και οι εκδόσεις Sweet Serendipities σας προσκαλούν το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 11:00 π.μ. στην παρουσίαση των βιβλίων της Μαρίνας Πλούμπη.


"Η τελευταία γουλίτσα" & "Το βράδυ κοιμόμαστε όλοι!"


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο του  βιβλιοπωλείου, στη Λεωφόρο Ηγουμένου Γαβριήλ 59.


Η τελευταία γουλίτσα

Η Σοφία, από μωρό, απολαμβάνει να πίνει το γάλα της μαμάς.

Τώρα όμως έχει μεγαλώσει αρκετά και εκτός από το γάλα τρώει και νόστιμα φαγητά, φρούτα και λαχανικά. Τα βράδια που ξυπνά πηγαίνει στη μαμά να πιει γαλατάκι. Η μαμά όμως μια φορά της είπε «Στάσου λιγάκι, ας πούμε ένα τραγουδάκι». Η Σοφία στεναχωρήθηκε πολύ, αφού γάλα ήθελε εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Και έτσι με τη μαμά έκαναν συμφωνία...για την ακρίβεια, από εκείνη τη στιγμή όχι μόνο μία.

Ένα παιδικό βιβλίο που αναφέρεται στην εξαιρετικά σημαντική μα και ευαίσθητη (τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα) περίοδο του αποθηλασμού των νηπίων. Είναι ένας«αποχωρισμός» δύσκολος, που σηματοδοτεί όμως το ξεκίνημα μιας νέας, πιο αυτόνομης πορείας για το παιδί.


Το βράδυ κοιμόμαστε όλοι!

Μπανάκι κάνω, πιτζαμάκια φορώ, παραμύθι χαζεύω,
την αγκαλιά της μαμάς γυρεύω.
Τη νύχτα όταν ξυπνώ,
το γάλα το δικό της αναζητώ.
Τότε που όλα κοιμούνται και με μια φωνή διηγούνται
"Το βράδυ όλα κοιμούνται, ε; Μην το ξεχνάς!
Το πρωί γάλα ξανά της μαμάς".
Η πολυθρόνα συμφωνεί,
ο καναπές ροχαλίζει,
το καγκουρό μες τον ύπνο του σιγομουρμουρίζει.
Εγώ πάλι δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό,
μα κάποιος με πείθει στο κρεβάτι ξανά να χωθώ...
Μάλλον το Ζ που κοιμάται κρυμμένο στο φωτιστικό.
Ένα παραμύθι που αναφέρεται στο βραδινό αποθηλασμό. Ίσως το πιο δύσκολο βήμα του αποθηλασμού ενός παιδιού, μια και τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, ο θηλασμός συνδέεται με τη γλυκιά ευτυχία που μεταφέρει το παιδί από την αγκαλιά της μητέρας στην αγκαλιά του Μορφέα.
Καθώς όμως μέσα στη νύχτα δεν ξυπνούν μόνο τα παιδιά εκείνα που θέλουν να θηλάσουν, μα και αυτά που αναζητούν το παιχνίδι ή την αγκαλιά, το παραμύθι αυτό διαβάζεται με δύο τρόποι. Στη ροή της αφήγησης θα βρείτε ασημένια πεφταστέρια που σας "οδηγούν" στις λέξεις εκείνες που αντικαθιστούν το κείμενο που αναφέρεται στο βραδινό αποθηλασμό.
Ένα παραμύθι λοιπόν με διπλή ανάγνωση.


Μαρίνα Πλούμπη Βιογραφικό

Η Μαρίνα Πλούμπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι από εκείνους τους τυχερούς, που αυτό που σπούδασε – Τουριστικές Επιχειρήσεις – το είχε ήδη ερωτευθεί προτού καν μπει στη φοιτητική αίθουσα. Για δεκατέσσερα χρόνια δούλεψε σε μεγάλα τουριστικά γραφεία της Αθήνας ως τουριστικός πράκτορας με ειδίκευση στα συνέδρια και μέσω της δουλειάς της ταξίδεψε πολύ και γέμισε το καλάθι των αναμνήσεων, των εμπειριών και της έμπνευσης. Μια μετακόμιση στο εξωτερικό ήταν το έναυσμα για να αλλάξει πορεία και να ακολουθήσει το πάθος της, τη συγγραφή. Δεν της αρκούσε όμως να γράφει και να σβήνει, γι’ αυτό ξαναμπήκε στις φοιτητικές αίθουσες για να σπουδάσει Λογοτεχνική Γραφή, με κάποια από τα κείμενά της να διακρίνονται σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κάποια άλλα να εκδίδονται σε πολυσυγγραφικά έργα. «Η τελευταία γουλίτσα» είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο αλλά και το πρώτο παιδικό βιβλίο στην Ελλάδα με θέμα τον ομαλό αποθηλασμό των νηπίων (πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2021). Έπειτα, τον Ιούνιο του 2022, ακολούθησε το δεύτερο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Το βράδυ κοιμόμαστε όλοι!» έχοντας ως θέμα το βραδινό αποθηλασμό και τις βραδινές αφυπνίσεις. Το πάθος και η αγάπη της για τη συγγραφή την οδηγούν συνεχώς στην εξερεύνηση νέων μονοπατιών αναφορικά με τη συγγραφική της καλλιέργεια. Είναι μέλος του Society of Children's Book Writers and Illustrators (SCBWI), στον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, στο Multicultural Children’s Book Day (MCBD- U.S.A) και εκπροσωπεί την Ελλάδα ως Ambassador στους οργανισμούς: Inclusion Matters (U.S.A) και Read to me Day-Australia. Συμμετέχει σε συναντήσεις ως ενεργό μέλος – σε τοπικούς και μη- συλλόγους υποστήριξης του θηλασμού. Αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό οικογενειακό περιοδικό Familives το οποίο και αγαπά μια και πριν αρκετά χρόνια ήταν το πρώτο το οποίο της έδωσε το βήμα να εκφράσει τις σκέψεις της.