Close window

My Cart

{{ order.total_quantity }} Product Products

Your cart is empty.
Close window
{{key}} / {{value}}
Code: {{ item.code }}
{{item.total_price}} Τελική Τιμή: {{item.total_discounted_price}}
Total {{order.final_cost}}
ESPA banner
Call Center
Shops for promoting culture
For orders above 39€ (max 3 kilos)
Free shipping
Παρουσίαση του βιβλίου «Τα φλαφ της ευτυχίας» την Τετάρτη 4 Μαϊου 2022 στις 19:00.
Tuesday, 26 April 2022

Τα βιβλιοπωλεία Κλαψινάκης και οι εκδόσεις Διόπτρα την Τετάρτη 4 Μαϊου 2022 στις 19:00, σας προσκαλούν σε μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Τα φλαφ της ευτυχίας» με τη συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο του  βιβλιοπωλείου, στη Λεωφόρο Ηγουμένου Γαβριήλ 59.

Σύνοψη Βιβλίου

Μια μικρή και μαγική λέξη είναι το «Eυχαριστώ» που μέσα της περικλείει μια μεγάλη δόση ευγνωμοσύνης. Η ευγνωμοσύνη θρέφει την ψυχή µας και έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται άμεσα µε την ευτυχία.

Ο ΟΧ-Ι ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη στην άκρη του ηλιακού µας συστήματος, που είχε τον πιο όμορφο και παράξενο ουρανό! Ο ουρανός φωτιζόταν από χιλιάδες φωτεινά Φλάφ, μικρά χνουδωτά ουράνια σώματα που έλαμπαν από μακριά. Έλεγαν πως αν τα έπιανες ήταν πολύ μαλακά και έφερναν πραγματική ευτυχία.

Ω! Πόσο αγαπούσε ο ΟΧ-Ι τα Φλάφ! Τι κρίμα που ήταν τόσο, µα τόσο μακριά…

Ώσπου μια μέρα ένα Φλάφ έπεσε λίγο πιο πέρα από το σπίτι του ΟΧ-Ι! Πόσο χάρηκε! Οι ευχές του έπιασαν! Ένα ομόδικό του Φλάφ! Όμως έκανε τελικά το Φλάφ ευτυχισμένο τον ΟΧΙ-Ι; Και τι είναι τελικά η ευτυχία;

 

Για παιδιά ηλικίας: 4+

 

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ

Η ευγνωμοσύνη θρέφει την ψυχή μας και, όπως αποδεικνύεται από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά, συνδέεται άμεσα με την ευτυχία. Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη της ευγνωμοσύνης σε νεαρή ηλικία βοηθά τα παιδιά να γίνουν πιο ευτυχισμένοι ενήλικες. Όταν όμως μιλάμε για ευγνωμοσύνη, εννοούμε κάτι παραπάνω από το να λέμε ευγενικά «ευχαριστώ»· πρόκειται για μια συνειδητή άσκηση όπου τα παιδιά μαθαίνουν να νιώθουν ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχουν, τα μικρά, τα καθημερινά, αυτά που συχνά παίρνουμε ως δεδομένα.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ευγνωμοσύνη ενισχύει την πνευματική ευελιξία, βελτιώνει τη διάθεση και την ομαδικότητα. Η εκπαίδευση στην αξία της ευγνωμοσύνης είναι εκπαίδευση αισιοδοξίας. Υπάρχουν πάντα προκλήσεις, μπλοκαρίσματα και επιπλοκές, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν είναι το πραγματικό τεστ ψυχικής ανθεκτικότητας. Η ευγνωμοσύνη μάς εκπαιδεύει να εστιάζουμε στη στιγμή. Όταν αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να δούμε τη ζωή από διαφορετική σκοπιά, εκφράζουμε ευγνωμοσύνη για τα πράγματα που έχουμε και για τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν. Χρειάζεται ένα λεπτό για να αλλάξουμε την οπτική με την οποία βλέπουμε τον κόσμο και να αποδεχτούμε τα πράγματα όπως είναι, αντί γι’ αυτό που θα μπορούσαν να είναι.

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα εργαλείο και μια ικανότητα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε στο παρόν, να νιώσουμε πιο ικανοποιημένοι στο σήμερα και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Μια μικρή και μαγική λέξη είναι το «Ευχαριστώ», που περικλείει μια μεγάλη δόση ευγνωμοσύνης. Kάντε μια μικρή παύση και αναγνωρίστε όλα όσα έχετε γύρω σας και είναι σημαντικά για εσάς. Χρειάζεται ένα λεπτό για να δούμε με άλλα μάτια τη ζωή μας, για να καταγράψουμε γύρω μας πόσα ευεργετήματα απολαμβάνουμε καθημερινά και να μετρήσουμε πόσους λόγους έχουμε για να νιώθουμε ευγνώμονες.

Δοκιμάστε τις ασκήσεις που ακολουθούν με τα παιδιά σας. Όποια κι αν διαλέξετε, είναι σημαντικό να σας γίνει καθημερινή συνήθεια, ώστε τα παιδιά σας να τη διατηρήσουν μεγαλώνοντας. Στατιστικά χρειάζονται τουλάχιστον 21 μέρες για να υιοθετήσουν τα παιδιά μια νέα συνήθεια και να γίνει η ευγνωμοσύνη μια φωνή μέσα τους που θα τα οδηγεί, ώστε κάθε μέρα να νιώθουν μεγαλύτερη ευτυχία, αισιοδοξία, αγάπη και να αντλούν ικανοποίηση από τη ζωή. Ο μόνος τρόπος όμως για να φτάσουμε στην 21η ημέρα είναι να ξεκινήσουμε από την πρώτη. Ας ξεχάσουμε λοιπόν τον αριθμό και ας επικεντρωθούμε στην πράξη.

 

Μαρίνα Γιώτη βιογραφικό

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση. Έχει τιμηθεί µε το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και µε τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της, ενώ έχει αποσπάσει το 1ο Βραβείο Βιβλίου Public 2021 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία για το βιβλίο της Γέτι, η δύναμη του ακόμη και δυο Χρυσά Βραβεία στα Toys Awards 2022 για το επιτραπέζιο παιχνίδι της «Παραμύθια αλλιώς».

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο Η Στιγμούλα και ακολούθησαν Η Στιγμούλα είναι δυνατή! και η σειρά Παραμύθια…αλλιώς: Σκουφοκοκκινίτσα , Δύο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, Ρεβιθοκοντούλης και Τι τρέχει µε τον Αϊ-Βασίλη; από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωμα για μαμάδες µε τίτλο Μια καρδιά, το οποίο έχει μεταφραστεί σε δύο γλώσσες και έχει λάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία του στο Amazon, ενώ ακολούθησαν το Μια στιγμή, Μια αγκαλιά και Δώσε Λύση στο Μελίσσι το 2019. Το 2020 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της σειράς Μελισσάκια στα Θρανία με τίτλο Το Κάτι τι; και το Γέτι, η δύναμη του ακόμη, το οποίο αγαπήθηκε από χιλιάδες παιδιά. Το Σεπτέμβριο 2021 κυκλοφόρησε το Γέτι+, ένα ημερολόγιο θετικής σκέψης με πρωταγωνιστή το αγαπημένο σε όλους μας Γέτι! Στις 10 Μαρτίου 2022 κυκλοφόρησε το πολυαναμενώμενο βιβλίο για παιδιά Τα Φλαφ της ευτυχίας από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα κορεάτικα και τα ιταλικά, ενώ βρίσκονται σταθερά στις λίστες των παιδικών best sellers.

Δείτε όλα τα βιβλία της Μαρίνας Γιώτη εδώ!