Close window

My Cart

{{ order.total_quantity }} Product Products

Your cart is empty.
Close window
{{key}} / {{value}}
Code: {{ item.code }}
{{item.total_price}} Τελική Τιμή: {{item.total_discounted_price}}
Total {{order.final_cost}}
ESPA banner
Call Center
Shops for promoting culture
For orders above 39€ (max 3 kilos)
Free shipping
"Πίσω από τις Σκιές των Ιατρικών Σκέψεων".Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Χατζηπαύλου την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 19:00.
Saturday, 19 March 2022

Με χαρά σας προσκαλούμε την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 19:00 στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα και καθηγητή Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, Αλέξανδρου Χατζηπαύλου, " Πίσω από τις Σκιές των Ιατρικών Σκέψεων ". 


Το βιβλίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό και εκλαϊκεύει την επιστημονική γνώση, αναδεικνύοντας και καυτηριάζοντας με ένα ιδιαίτερο τρόπο την πολυπλοκότητα των ιατρικών σκέψεων και πράξεων.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ιωάννης Γαϊτάνης, Χειρουργός σπονδυλικής στήλης
Ιωάννης Καλαϊτζάκης, Εκδότης, Δημοσιογράφος και ο Συγγραφέας.


Η εκδήλωση θα γίνει στο Ξενοδοχείο "Αχίλλειον Παλλάς", Γιαμπουδάκη 24 - Ρέθυμνο.
Είσοδος Ελεύθερη, με πιστοποιητικό εμβολιασμού covid-19.





Λίγα λόγια για τον καθηγητή Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας Αλέξάνδρο Χατζηπαύλου


Ο καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηπαύλου σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΕΚΠΑ) και έλαβε το πτυχίο του το 1965. Εν συνεχεία πραγματοποίησε την ειδίκευσή του στην Ορθοπαιδική στο Πανεπιστήμιο McGill στο Montreal του Καναδά. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο ΕΚΠΑ (1978), καθώς και το μεταπτυχιακό του Master (MSc) στις βασικές επιστήμες (Μεταβολικές παθήσεις των οστών) στο Πανεπιστήμιο McGill (1972) στο Montreal του Καναδά. Άσκησε την Ορθοπαιδική στον Καναδά, Η.Π.Α. και Ελλάδα.


Κάτωθι αναφέρονται οι ακαδημαϊκές επιτεύξεις του: Ομότιμος Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Κρήτης Clinical Professor of Orthopaedics, University of Texas Galveston, U.S.A. π. Associate Professor of Orthopaedics, McGill University Montreal Canada π. Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Πάτρας π. Adjunct Professor of Electrical Engineer, Concordia University, Montreal, Quebec, Canada π. Professor of Surgery, University of Arizona / U.S.A. π. Professor of Orthopaedics, Neurosurgery, Radiology and Wellness (Section of Psychology, University of Texas, Galveston, U.S.A. π. Adjunct Professor of Chiropractic, Texas Chiropractic School.


Ο Α. Χατζηπαύλου υπήρξε μέλος 28 επιστημονικών και επαγγελματικών οργανισμών, περιλαμβανομένης και της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικών Χειρουργών (A.A.O.S.) Έχει επιδείξει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και είναι διεθνούς φήμης ομιλητής/εκπαιδευτής σε συνέδρια, σεμινάρια και μαθήματα. Είναι συγγραφέας 162 δημοσιεύσεων σε peer-review ιατρικά περιοδικά, 28 κεφαλαίων σε βιβλία, 2 μονογραφιών και συγγραφέας 8 βιβλίων στις παθήσεις και θεραπείες ορθοπεδικών παθήσεων.


Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την συνταξιοδότησή του έχει δημοσιεύσει 19 εργασίες σε peer-reviewed επιστημονικά περιοδικά. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 602 Αμερικανικά, Καναδικά, Ελληνικά και διεθνή συνέδρια (245 επιστημονικές παρουσιάσεις, 101 επιστημονικές αναρτήσεις και 256 διαλέξεις). Συγκεκριμένα επιδεικνύει σημαντικότατο εκπαιδευτικό έργο, τόσο στους πανεπιστημιακούς χώρους, στους οποίους εργάστηκε (Η.Π.Α., Καναδά, Ελλάδα), όσο και ως εκπαιδευτής μικροεπεμβατικών τεχνικών της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης σε διεθνή πρακτικά σεμινάρια (workshops Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Αίγυπτο, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ινδονησία). Βοήθησε στην οργάνωση της Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης στην Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Υπήρξε μέλος EDITORIAL BOARD διαφόρων επιστημονικών περιοδικών, συμπεριλαμβανομένου και του έγκριτου περιοδικού JOURNAL OF ΒΟΝΕ AND JOINT SURGERY (BR), το οποίο έπειτα μετονομάσθηκε ως: ΤΗΕ ΒΟΝΕ AND JOINT JOURNAL. Διετέλεσε υπεύθυνος για τις εργασίες σχετιζόμενες με τη σπονδυλική στήλη για χρονικό διάστημα άνω των δέκα ετών έως το έτος 2014. Έχει λάβει πλήθος τιμητικών διακρίσεων και βραβείων.


Το Πανεπιστήμιο του Texas, εκτιμώντας τη διαρκή του επιστημονική δράση, διατηρούσε τη συνεργασία μαζί του σε ακαδημαϊκό επίπεδο μέχρι το 2020. Οργάνωσε διετές πρόγραμμα με υποτροφία για Fellowship (με χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου LOYOLA και προσωπική του χρηματοδότηση μέσω κονδυλίων εργαστηριακών ερευνών), στη σπονδυλική στήλη με τους Dr Μ. Zindrick και A.Patwardhan, καθηγητών του LOYOLA University στο Chicago για Έλληνες Ορθοπαιδικούς και Νευροχειρουργούς στην εκπαίδευση της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης και στην εργαστηριακή της έρευνα.


Μετά την συνταξιοδότησή του, ως ιδιώτης ιατρός συνέχισε την μετεκπαίδευση ιατρών, που επιθυμούσαν να ειδικευτούν στη σπονδυλική στήλη (ΥΓΕΙΑ, ΙΑΣΩ GENERAL, ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, INTERCLINIC και ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ). Επίσης συμμετείχε στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΚΠΑ στην Αθήνα κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2015 «Η επιστήμη του stress και η προαγωγή υγείας», που ιδρύθηκε από τους καθηγητές Γ. Χρούσο και Α. Δαρβέρη. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2019-20 και 2020-21 συμμετέχει ξανά στην εκπαίδευση των φοιτητών της ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διδάσκοντας τόσο σε προπτυχιακούς όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.


Είναι πρόθυμος να παράσχει ιατρικές συμβουλές σε όποιον συνάδελφο του ζητήσει.