Close window

My Cart

{{ order.total_quantity }} Product Products

Your cart is empty.
Close window
{{key}} / {{value}}
Code: {{ item.code }}
{{item.total_price}} Τελική Τιμή: {{item.total_discounted_price}}
Total {{order.final_cost}}
ESPA banner
Call Center
Shops for promoting culture
For orders above 39€ (max 3 kilos)
Free shipping
Πως να επιλέξω τσάντα για τη νέα σχολική χρονιά;
Friday, 06 August 2021

Με βάση την εμπειρία μας στο χώρο των βιβλιοχαρτοπωλείων για 37 συνεχή έτη συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την σωστή επιλογή στην τσάντα για την νέα σχολική χρόνια!

Οι εταιρίες που συναγωνίζονται στην αγορά είναι πολλές με διάφορες επιλογές σε χωρητικότητα, χρώματα και σχέδια κάτι που προκαλεί "πονοκέφαλο" στους γονείς μέχρι να πάρουν την απόφαση να κάνουν τη σωστή επιλογή! Ας αρχίσουμε λοιπόν με μερικά απλά βήματα.

Αρχικά ανάλογα την τάξη αλλά και την απόσταση που διανύει καθημερινά ο μικρός μας φίλος πρέπει να κληθούμε να πάρουμε την πρώτη μεγάλη απόφαση.

ΤΣΑΝΤΑ ΤΡΟΛΕΙ Ή ΤΣΑΝΤΑ ΠΛΑΤΗΣ;

TIP 1

Οι τσάντες τρόλεϊ είναι εξαιρετικά βολικές για μαθητές που έχουν να διανύσουν κάποια απόσταση από το σπίτι στο σχολείο και μεταφέρονται από και προς αυτό με τα πόδια. Αυτό κάνει εξαιρετικά εύκολη και ευχάριστη τη μεταφορά στο σχολείο!

TIP 2

Σε περίπτωση που μεταφέρετε το παιδί με αυτοκίνητο οπότε και δεν έχει μεγάλη απόσταση να διανύσει, είτε υπάρχει δυνατότητα βοήθειας στην μεταφορά, οι τσάντες πλάτης θα ήταν μια καλή λύση.

TIP 3

Το βάρος της τσάντας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το 15% του σωματικού βάρους του παιδιού. Σε περίπτωση που το βάρος της τσάντας  είναι μεγαλύτερο τότε προτείνουμε ανεπιφύλακτα τσάντες τρόλεϊ.

TIP 4

Πρέπει να λάβουμε υπόψη εάν στο σχολείο υπάρχουν διαθέσιμα ατομικά ντουλάπια τα οποία είναι σημαντικά για την αποθήκευση πραγμάτων που δεν χρειάζονται να μεταφέρονται καθημερινά. Είναι σημαντικό να μειώνεται στο ελάχιστο το βάρος της τσάντας με την μεταφορά των απολύτως απαραίτητων.

TIP 5

Και αν ακόμα δεν μπορείτε να διαλέξετε υπάρχει και η λύση 2 σε ένα!H Polo καινοτομεί  για το 2021 λανσάροντας  ένα νέο τρόλεϊ με αποσπώμενη  βάση!  Με ελαφριά βάση από ιδιαίτερα ανθεκτικά υλικά  και έτσι  μπορούμε να επιλέγουμε πως θα το χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας!


ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΩ ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ;

  • Ιμάντες  στήθους και ιμάντες μέσης

Αρχικά για μια τσάντα πλάτης είναι σημαντικό να διαθέτει εργονομικούς ιμάντες. Ανατομία , εργονομία και  αερισμός είναι κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν οι ιμάντες της τσάντας , για την  καλή στήριξη και προστασία των ώμων και της πλάτης.Οι ιμάντες στήθους είναι σημαντικοί διότι προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, σταθερότητα και σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον οι ιμάντες μέσης είναι απαραίτητοι για στήριξη και σταθεροποίηση της τσάντας  ιδιαίτερα όταν το περιεχόμενο είναι πολύ βαρύ.

  • Σκληρός ενισχυμένος πάτος

Όποια και να είναι η επιλογή σχεδίου θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον πάτο της τσάντας. Σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά αφήνουν την τσάντα σε διάφορα σημεία, στο πάτωμα, στο γρασίδι στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να φθείρεται και να λερώνει ενώ παράλληλα μετατρέπεται και σε εστία μικροβίων. Τσάντες με σκληρά ενισχυμένο πάτο είναι αρκετά εύκολο να καθαριστούν και να απολυμανθούν ενώ παράλληλα προσφέρουν καλύτερη στήριξη και σταθερότητα.

  • Αδιάβροχο κάλυμμα

Πολλές τσάντες διαθέτουν αδιάβροχο κάλυμμα που αποθηκεύεται σε κρυφή θήκη εντός της τσάντας και μπορεί να σας σώσει σε περίπτωση βροχόπτωσης. Τοποθετείται εύκολα και καλύπτει όλο το μέρος της τσάντας.

  • Θήκη με ετικέτα στοιχείων

Ιδιαίτερα στους παιδικούς σταθμούς και στο νηπιαγωγείο είναι σημαντικό να υπάρχει θήκη με ετικέτα στοιχείων ώστε να μην μπερδεύονται τα σακίδια.

  • Φερμουάρ με υποδοχή λουκέτου 

Είναι σημαντική η ασφάλεια του σακιδίου οπότε επιλέξτε τσάντες που διαθέτουν Φερμουάρ με υποδοχή λουκέτου. Το λουκέτο που θα επιλέξετε πρέπει να έχει μικρή διατομή ώστε να χωράει στις υποδοχές του φερμουάρ.

Eν κατακλείδι, λόγω του ότι η μεταφορά των σχολικών ειδών προκαλεί συνεχώς προβληματισμό, καθώς τα παιδιά καλούνται να μεταφέρουν καθημερινά ένα βαρύ και γεμάτο σακίδιο από και προς το σχολείο, η σωστή επιλογή δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Για τον  λόγο αυτό το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας, στα φυσικά καταστήματα αλλά και στο τηλεφωνικό κέντρο του klapsinakis.gr είναι πάντα διαθέσιμο, ώστε να σας βοηθήσει να κάνετε την σωστή επιλογή!